آموزشی, متنی, مقالات

یک زندگی سالم و با کیفیت با مصرف برنج قهوه ای

مصرف برنج قهوه ای

برنج قهوه ای چیست؟

برنج قهوه ای را می توان یکی از انواع خاص برنج معرفی کرد که دارای فواید بیشماری بوده و سلامتی را تحت الشعاع قرار می دهد. این محصول که نام دیگری همچون برنج سبوس دار را به خود اختصاص داده، دارای پوسته بوده و فرق آن با برنج سفید، همین است. اگر بخواهیم تفاوت این برنج را با برنج سفید بررسی کنیم، باید بگوییم در برنج قهوه ای، فقط لایه های اول آن برداشته شده و لایه های دیگر حذف نمی گردند. به عبارت دیگر می توان گفت تمام دانه های برنج دارای پوسته هستند و به این پوسته، شلتوک گفته می شود. این پوسته از سه لایه تشکیل یافته است. برای تولید برنج قهوه ای، لایه نخست برداشته شده و دو لایه دیگر باقی می مانند. با توجه به اینکه این برنج از پوسته برخوردار می باشد؛ بنابراین خواص بیشتری داشته و مصرف کنندگان را در وضعیت بهتری از سلامتی قرار خواهد داد.

این محصول یکی از کاملترین غلاتی است که می شناسید. با توجه به اینکه برنج قهوه ای در مقایسه با برنج سفید، کمتر فرآوری می شود؛ به همین دلیل سالم تر است و از ارزش غذایی بالاتر برخوردار می باشد. آنچه باعث شده تا این برنج نسبت به برنج سفید، باارزش تر باشد؛ فقط پوسته متعلق به آن نیست؛ بلکه سبوس و جوانه موجود در آن نیز باعث این تمایز شده است. همزمان با جدا شدن لایه های مختلف از برنج سفید، برخی از مواد مغذی موجود در آن نیز حذف می شوند؛ اما برنج قهوه ای این مواد را در خود حفظ کرده و به همین جهت از لحاظ تغذیه ای، برتر است. در این برنج انواع ویتامین ها، آنتی اکسیدان ها و مواد معدنی وجود داشته و نیاز بدن را به خوبی تامین خواهند کرد.

بررسی سایر تفاوت های میان برنج قهوه ای و برنج سفید

برنج قهوه ای که دارای رنگ قهوه ای روشن است؛ در مقایسه با برنج سفید، دارای تفاوت هایی است. اولین فرق این دو محصول را در بخش گذشته بررسی کردیم؛ اما این تفاوت به همین یک مورد ختم نمی شود. اختلاف های دیگری را نیز می توان میان این دو محصول پیدا کرد. در ادامه به بررسی آنها خواهیم پرداخت:

نیاز به جویدن بیشتر

این برنج در مقایسه با برنج سفید، هم عطر و طعم دلپذیرتری داشته و هم نیاز به جویدن بیشتری دارد. با توجه به اینکه پوسته آن از برنج جدا نشده، به همین دلیل باید آن را بیشتر جوید تا فرآیند هضم آن نیز به خوبی صورت گیرد.

برنج فیبر دار

برنج قهوه ای از فیبر بیشتری برخوردار بوده و میزان فیبر موجود در آن نسبت به برنج قهوه ای، 2 برابر بیشتر است. بنابراین افرادی که به دنبال یک رژیم غذایی فیبردار هستند؛ می توانند این برنج را مصرف نموده و از تاثیرات آن بهره مند گردند.

حاوی آمینو اسیدهای ضروری

در این برنج، علاوه بر مواد معدنی، ویتامین و آنتی اکسیدان، آمینواسیدهای ضروری و بیشتری را می توان جستجو کرد. این در حالی است که در برنج سفید، این ترکیبات یا وجود نداشته و یا میزان این ترکیبات کمتر است.

شاخص گلوکز کمتر

در برنج قهوه ای، شاخص گلوکز کمتر است که البته این یک مزیت برای این محصول محسوب می شود. این شاخص را می توان با عدد 55 ارزیابی کرد. این شاخص به ما می گوید کربوهیدرات موجود در این برنج در مقایسه با برنج سفید، دیرتر تبدیل به قند شده و در نتیجه احتمال ابتلا به بیماری دیابت نوع 2 را کاهش می دهد.

برنج قهوه ای موثر در ثبات وزن

تحقیقات نشان داده برنج قهوه ای تاثیر مشهودی در کاهش و ثبات وزن دارد. بنابراین برای داشتن یک اندام ایده آل و جلوگیری از چاقی و امراض وابسته به آن می توان از این محصول کمک گرفت.

مناسب برای بیماران دیابتی و مبتلا به امراض قلبی

با توجه به اینکه برنج قهوه ای، فرآیند تبدیل گلوکز به قند را کاهش می دهد، به همین دلیل گزینه بهتری برای بیماران دیابتی و مبتلایان به امراض قلبی می باشد.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *