آموزشی, متنی, مقالات

خواص برنج قهوه‌ای

خواص برنج قهوه‌ای

برنج قهوه ای چیست

در این مقاله شما را با خواص برنج قهوه‌ای , شرایط نگه داری روش های پخت آن آشنا می کنیم و به تفاوت آن با برنج سفید می پردازیم تا هنگام خرید برنج قهوه ای با خواص و ویژگی های آن آشنا باشید.
برنج سفید تنها گونه برنج نیست. در واقع ما ایرانی ها عمده برنجی که مصرف می کنیم از این نوع است. برنج انواع دیگری نیز دارید و کامل ترین نوع برنج از لحاظ ارزش غذایی برنج قهوه ای است. این برنج با فرآوری خاصی نسبت به برنج سفید تولید می شود و تمامی ویتامین ها و مواد مفید موجود در سبوس برنج به دانه ی آن منتقل شده اند، و رنگ دانه ی این برنج به خاطر انتقال این مواد به قهوه ای مایل به قرمز در آمده، و به همین دلیل به آن برنج قهوه ای می گویند. برای انتقال مواد مقوی موجود در پوسته سبوس برنج از بخار آب یا آب جوش استفاده می کنند، و به همین دلیل این محصول، یک برنج پیش پخته است.


برنج سفید و اکثر رقم های آن معمولا کیفیت پخت بالایی دارند اما برنج قهوه ای به دلیل اینکه یک برنج پیش پخته است کیفیت پخت بالایی به مانند برنج های سفید ندارد، و همچنین به دلیل داشتن پروتئین ها و مواد مغذی بالا ماندگاری کمتری دارد، و پس از پخت یک طعم و عطر خاص به خود می گیرد که شاید این عطر و طعم مورد پسند بعضی از افراد نباشد. اما مصرف برنج قهوه ای به صورت منظم می تواند برای بدن بسیار مفید باشد و توصیه می شود از این محصول حتما در سبد غذایی خود استفاده کنید. همچنین می توانید برای خرید انواع برنج و استعلام قیمت برنج هاشمی به سایت گیلان کشت مراجعه کنید.

 

خواص برنج قهوه‌ای چیست؟

برنج قهوه ای از جنس همان برنج سفید است با این تفاوت که در برنج سفید ، لایه های بیرونی شالی بطور کامل برداشته می شود ولی در برنج قهوه ای فقط لایه اول آن برداشته می شود
برنج قهوه ای نسبت به برنج سفید سرشار از آهن , روی , فسفر , منگنز , کلسیم , منیزیم , پتاسیم سلنیم , ویتامین های E ,B1 , B2 , B3 , B6 , K است که باعث می شود خواص بهتری داشته باشد. برنج قهوه ای منبع قوی از پروتئین است و مقدار زیادی فیبر به رژیم غذایی شما می افزاید و اسدهای چربی را که برای تندرستی شما لازم است را فراهم می کند.
برنج قهوه ای در واقع یک برنج سبوس دار است که می توان آن را جزء دسته غلات به حساب آورد.از جوانه برنج قهوه ای  خواص برنج قهوه ای هم که خواص زیادی دارد استفاده می کنند که با قرار دادن این برنج در آب بعد از چند ساعت تهیه می شود.معمولاً خیلی از مردم خوردن برنج سفید را به برنج قهوه ای ترجیح می دهند ولی با خوردن یک وعده این برنج به خوشمزگی و خواص خوب آن پی می برند.

 

خواص برنج قهوه ای

برنج قهوه‌ای به عنوان یک غذای سالم شناخته می شود؛ ولی دارای مشخصات تغذیه ای زیادی می باشد. وجود منگنز در آن موجب شده است که تا یک فنجان از آن کل نیاز شما را برطرف کند. در ادامه از این مطلب از وبسایت گیلان کشت شما را با فواید برنج های قهوه ای آشنا می کنیم.
خواص برنج قهوه ای
کنترل دیابت
تامین آنتی اکسیدان
بهبود اختلالات عصبی
کنترل چاقی
بهبود سلامت ذستگاه گوارش
خاصیت برنج قهوه ای و دیابت
کاهش مصرف کربوهیدرات و انتخاب گزینه های سالم تر برای کنترل قند خون حیاتی است. اگرچه کربوهیدرات ها بیشترین تأثیر را بر قند خون دارند، اما افراد مبتلا به دیابت می توانند با مصرف کمتر غلات تصفیه شده مانند برنج سفید، قند خون و افزایش انسولین را کاهش دهند. جایگزینی برنج سفید با برنج سبوس دار ممکن است از چندین جهت برای افراد مبتلا به دیابت مفید باشد

خواص برنج قهوه ای برای کبد چرب

برنج با رنگ قهوه ای برای کنترل سطح سالم کلسترول به دلیل وجود روغن طبیعی بسیار مفید است. در ضمن این محصول دارای هپیوگلاسمیک می باشد که به متابولیسم چربی و گلوکز کمک می کند. حتی جوانه برنج های قهوه ای موجب جلوگیری از افزایش چربی کبد می شود. از این رو افرادی دارای کبد چرب اقدام به خرید برنج سبوس دار و قهوه ای می کنند.

خواص برنج قهوه ای برنج نه تنها در آسیا بلکه برای برای جمعیت زیادی از مردم جهان ،یک ماده‌ی غذایی اصلی به حساب می آید.
برنج قهوه ای از نوع غلات دانه‌بلند است و در پخت و پز به همراه خورشت یا مخلوط در سالاد مصرف می شود.
برنج قهوه ای شیرین، خوردنی خوشمزه و لذیذی است که برای درست کردن دسر به کار می رود.
شربت برنج قهوه ای هم داریم که به عنوان یک شیرین‌کننده‌ی سالم و با عطر و مزه کره‌ای در غذاهای پختنی‌ و انواع نوشیدنی‌های گرم کاربرد دارد.

 

 

در تازه ترین تحقیقاتی که در دانشگاه پنسیلوانیا صورت گرفته مشخص شده است که پیشینه مصرف برنج به حدود ۵۰۰۰ سال پیش باز می گردد. امروزه برنج تغذیه اصلی نیمی از جمعیت جهان است و میلیارد ها نفر در قاره آسیا و بخش هایی از آفریقا و همچنین اروپا از آن به عنوان غذای اصلی استفاده می کنند. خواص برنج قهوه ای اگرچه برنج سفید پر مصرف ترین گونه برنج در دنیا می باشد اما در سالیان اخیر استفاده از برنج قهوه ای به دلیل خواص بی شمار و فوایدی که بر سلامتی انسان دارد، افزایش چشمگیری داشته است. آرد برنج، شربت برنج و روغن سبوس از جمله محصولات فراوری شده ای هستند که از این دانه پر ارزش غذایی به دست می آیند. برنج در حالت عادی به رنگ سفید است اما برنج قهوه ای ظاهری تقریبا متفاوت دارد و برخی آن را با برنج دودی اشتباه می گیرند.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *